top of page

Често задавани въпроси

Къде се произвеждат килимчетата на Parklon?

Всички килимчета на Parklon се произвеждат в Южна Корея при строг контрол на качеството и съобразно световните стандарти за безопасност.

Отговарят ли килимчетата на Parklon на изискванията за екологичност и безвредност за детския организъм?

Продукцията на Parklon задължително минава проверки на качеството по световен стандарт в Южна Корея. Доказано е, че в състава отсъстват токсични вещества като тежки метали, фталати и формалдехиди. Проверките се извършват от SGS и други контролни органи съгласно стандартите за опасни вещества на Европейската агенция по околната среда.

За деца на каква възраст са предназначени килимчетата?

Производителят указва, че килимчетата са предназначени за бебета още от първите им дни и деца до 12 годишна възраст. Те ще станат идеална игрова зона за мъничките бебета и малки деца, които току-що се учат да пълзят, да седят, да прохождат.
На практика обаче, няма никакви възрастови ограничения за използването им. Благодарение на универсалните им размери килимчетата се използват с удоволствие и от възрастните хора, като например за правене на йога или гимнастика вкъщи. Моделите са толкова комфортни, че ще се превърнат в любим интериорен аксесоар на цялото семейство.

Как се почистват килимчетата на Parklon?

Всички килимчета на Parklon са без влакна и са водоустойчиви. Поради това, те не задържат прах и не попиват никакви течности. Ето защо, не се изисква някакво специално почистване и то става много лесно с обикновена гъба. Хубаво е да се внимава със силно пигментиращи вещества и бои.

Други особености за поддръжка на всяка една от сериите на килимчетата можете да разгледате тук.

Могат ли килимчетата да се почистват с парочистачка?

Използването на парочистачки не е препоръчително поради това, че те въздействат при по-високи температури и налягане. Това може да доведе до повреда на килимчетата.

Могат ли килимчетата да се използват с подово отопление?

Да, няма никакъв проблем да използвате килимчетата с подово отопление, ако то е в нормални граници на затопляне.

Предлага ли се гаранция за килимчетата?

Предлагаме гаранция от една година за производствени дефекти за всички премиум модели от сериите LaPure Soft и Dustend.

Възможно ли е да се изработи килимче по поръчка или в друг размер?

В момента не предлагаме изработка на килимчета по поръчка и размерите са фиксирани. Често се допитваме до вашето мнение, когато избираме бъдещите ни модели, за да може те да отговорят максимално на очакванията ви.

Кои килимчета топлоизолират най-добре?

Няма значение килимче с каква дебелина ще изберете от нашето портфолио, всички те килимчета предпазват ефективно от студения под, независимо дали ще ги сложите върху плочки, паркет или друг вид настилка.
Топлоизолиращите свойства изцяло се осигуряват от материала, от който са направени килимчетата.
Затова, основните материали за производството на нашите килимчета са висококачествена РЕ пяна и PVC.
Те притетежават високи топлоизолиращи свойства и гарантират, че босите крачета няма да усетят студа.

Кое килимче е най-подходящо за мен?

Всичките ни килимчета са страхотни, подходящи за деца от първите дни на живота и ще са актуални за децата, докато те играят на пода.

За да се ориентирате в нашия асортимент, трябва да прецените по какъв начин основно ще използвате килимчето (само вкъщи или искате да го взимате с вас навън, за пълзене или заедно с триъгълник на Пиклер?) и какви са предпочитанията ви относно материалите.

По-подробна информация можете да откриете тук.

Ecoplay - онлайн магазин за безопасни и сертифицирани детски килимчета, играчки за баня и за открито, мебели и аксесоари за детската стая. Официален партньор на Parklon и Quut.

bottom of page