top of page
EcoPlay_230_1.jpg

Безопасност

Сертифицирани за употреба от първите дни на живота

Знаем, че доверявате на нас най-важното и затова винаги поставяме безопасността и здравето на децата на първо място.


Качество от Южна Корея

При постоянен и тесен котнтакт с бебешката и детска кожа е много важно килимчето да осигурява максимален комфорт, удобство и безопасност.

Килимчетата на Parklon се произвеждат от висококачествени материали, минават многократни проверки на безопасност и задължителна сертифицикация по световен стандарт от SGS и IAF.

  • Без използване на лепило

  • Липса на тежки метали в състава

  • Без формалдехиди

LOGOS.jpg

Материалите, които използваме

PVC

Поливинилхлоридът е един от най-търсените органични полимери, който се използва почти във всички отрасли, включително фармация и медицина, поради изключителната си издръжливост. Екологично чистият и безопасен PVC, който използваме ние, се изработва от първична суровина, преминава многократно пречистване и гарантира пълна безопаснот и невероятно нежно и меко усещане на допир. При изготвяне на килимчетата от PVC се използва екологичен и безопасен пластификатор, който придава допълнителна еластичност и гъвкавост.

PE

Полиетилен от висок клас, използва се дори и в хранителната промишленост. При нас основно се използва във формата на пяна за основата на някои серии килимчета. Хипоалергенна, лека, но плътна с пореста, въздушна структура. Килимчетата от РЕ пяна имат многослойни структури, като различните слоеве са съединени чрез термичен бондинг, без използване на лепило. Килимчетата от този материал не издават химичен или някакъв друг мирис, притежават много високи показатели на топло- и шумоизолация.

Текстил

Коприна и памук, тези естествени и меки материи ще се харесат на любители на натуралните материали. Килимчетата с покритие от втъкана коприна и памук се отличават с меко, леко кадифено усещане на допир и голяма здравина. Отгоре повърхността се покрива с водонепромокаема защита за да предпази деликатните материали от замърсявания, разляти течности и миризми.

световни стандарти за безопасност

Процесът на изработка на детското килимчето е сложен и изисква много усилия и внимание. Качествени и надеждни суровини, многократно пречистване на материала, използване на високотехнологично оборудоване - ето на какво залага Parklon при производството на килимчетата си.

Продукцията минава най-строги проверки за качество и безопасност и с тях може да сте сигурни, че детето ви няма да има контакт с опасни или токсични вещества или да вдишва силната и неприятна миризма, характерна за некачествените продукти.

Сертификати

Ecoplay - онлайн магазин за безопасни и сертифицирани детски килимчета, играчки за баня и за открито, мебели и аксесоари за детската стая. Официален партньор на Parklon и Quut.

bottom of page