top of page
Търсене
  • ecoplaybg

5 идеи за време по коремче

Актуализирано: 19.09.2022 г.



Преди да пропълзи, бебето трябва да усвои един много важен навик - стоенето по корем. За някои деца отначало това може да е трудна и досадна задача. Но, както най-често се случва, това което се постига с много усилия, дава желаните резултати.


С тези прости занимания бебетата ви ще обичат да стоят по коремче, ще укрепнат и ще се учудите колко бързо ще направят първите си опити в пълзенето. А килимчетата ни ще ви осигурят комфортни и безопасни условия за всички игри.


  1. Докато бебето стои по коремче поставете огледало срещу него. Хубаво е огледалото да бъде в цял ръст. На бебетата им е много интересно да разглеждат себе си, а с голямото огледало гледката ще задържи вниманието на детето за по-дълго време.

  2. Вземете голяма бутилка с вода и я обгърнете с мека кърпа. Този “уред” се поставя под гърдите на бебето. Поставете ръцете на бебето напред и го хванете за кръста. Леко го предвижете напред-назад върху бутилката и следете дланите да се упират в пода. Леката гимнастика и масаж са готови.

  3. Когато бебето се научи само да изкарва ръцете пред себе си, можете да удължавате времето по корем, слагайки мека, дебела подложка под гърдите на бебето. За тази цел можете да използвате готови гимнастики или просто да навиете на руло голяма мека кърпа.

  4. Знаете ли, че разходките с количка могат да се превърнат в пълноценна тренировка? Ако сложите бебето по коремче в количката и му осигурите видимост, ще тренирате не само мускулите на ръцете, но и ще осигурите по-различен ъгъл, от който да види света. Мъничето ви ще бъде във възторг от променената позиция и ще разглежда с интерес околната среда.

  5. Вземете обръч и закачете играчки по неговата ос. Ще бъде супер, ако играчките са различни на допир. По този начин детето ще започне да се запознава с различните видове повърхности (идеално за фината моторика) и да се завърта по коремче за да достигне всички играчки.





134 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page